Waarom doen we het allemaal en wat is anders?
Regeneratieve voedselproductie

Deze vorm van landbouw is gericht op het vergroten van de biodiversiteit, het verrijken van de bodem, het verbeteren van de waterhuishouding en versterken van ecosystemen, terwijl de boerderij op een waardevolle manier bijdraagt aan lokale economie en gemeenschappen.

De drie principes van regeneratieve landbouw
1. De bodem is altijd bedekt met organisch materiaal
2. De bodem wordt zo min mogelijk verstoord
3. Er wordt altijd gewerkt met verschillende gewassen


Afzet in de Korte Keten

Er is groenteteelt  op het erf  dat een positieve impact heeft op:  de bodem, biodiversiteit, water en de lokale gemeenschap door een aanbod van  gezond seizoensgebonden eten, inspiratie en betekenisvol (vrijwilligers) werk.

De groentes worden afgezet  in een straal van enkele kilometers rondom het bedrijf. De teelt op zichzelf is rendabel en draagt zowel financieel als op andere vlakken bij aan de gehele onderneming. Producten worden tegen een eerlijke prijs (fair pricing systeem) afgezet in de korte keten ( maximaal 1 partij tussen producent en consument)


Visie

Een mentaal en fysiek sterke samenleving begint bij duurzaam bodembeheer volgens de regeneratieve landbouwmethode. Erve Westenenk draagt zorg voor een maatschappelijk breed gedragen toekomstbestendig voedselsysteem. Mens, plant  en dier is samen vier.
Toekomstig beeld van Erve Westenenk


Missie

Erve Westenenk wil een bijdrage leveren aan het Bruto Nationaal Geluk
BNG first en BNP second


Kernwaarden

Betrouwbaar, Transparant en Plezier