Regeneratieve voedselproductie
Deze vorm van landbouw is gericht op het vergroten van de biodiversiteit, het verrijken van de bodem, het verbeteren van de waterhuishouding en versterken van ecosystemen, terwijl de boerderij op een waardevolle manier bijdraagt aan lokale economie en gemeenschappen.
De drie principes van regeneratieve landbouw
1. De bodem is altijd bedekt met organisch materiaal
2. De bodem wordt zo min mogelijk verstoord
3. Er wordt altijd gewerkt met verschillende gewassen
Afzet in de Korte Keten
Er is groenteteelt op het erf dat een positieve impact heeft op: de bodem, biodiversiteit, water en de lokale gemeenschap door een aanbod van gezond seizoensgebonden eten, inspiratie en betekenisvol (vrijwilligers) werk.
De groentes worden afgezet in een straal van enkele kilometers rondom het bedrijf. De teelt op zichzelf is rendabel en draagt zowel financieel als op andere vlakken bij aan de gehele onderneming. Producten worden tegen een eerlijke prijs (fair pricing systeem) afgezet in de korte keten ( maximaal 1 partij tussen producent en consument)